nbxpkknjx

Espace St-Denis / Anne Sophie Goneau

first_img 2013 CopyAbout this officeAnne Sophie GoneauOfficeFollowProductsGlassSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMontrealHousesCanadaPublished on October 25, 2013Cite: “Espace St-Denis / Anne Sophie Goneau” 25 Oct 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricShower ColumnshansgroheShoulder ShowersPanels / Prefabricated AssembliesMorin Corp.Metal Wall Systems – ExposedStonesCosentinoSurfaces – Dekton® Stonika SeriesConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsHanging LampsLouis PoulsenPendant Lights – KeglenDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame SlopeThermalSchöckMinimizing Thermal Bridges in BalconiesWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreWork ChairsDynamobelWork Chair – SLAT 16More products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/441596/espace-st-denis-anne-sophie-goneau Clipboard “COPY” Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/441596/espace-st-denis-anne-sophie-goneau Clipboard Architects: Anne Sophie Goneau Year Completion year of this architecture project Houses ArchDailycenter_img photographs:  Adrien WilliamsSave this picture!© Adrien WilliamsRecommended ProductsFastenersFastmount®Panel Fastener – Very Low ProfileMetallicsStudcoWall Stop Ends – EzyCapFiber Cements / CementsApavisaTiles – Nanofusion 7.0Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsText description provided by the architects. The project is the design of a 1,280 sq.ft. condo, located on the ground floor of a triplex in Montreal. The mandate was to divide each living area in order to maximize while maintaining the architectural integrity of the existing location, each room with natural light. The concept was to highlight the raw materials, discovered during the demolition (brick wall, wall hemlock and steel structure), in order to communicate their material, their relief and color environment. Save this picture!© Adrien WilliamsUpon entering the hall is semi-closed hall, so that it has an overview of the condo. The open kitchen is the focal point of the space; it unfolds on the dining room and living room, where the master bedroom fits. It is bounded by a glass wall which preserves the view of the bare brick; an archaeological reminder wanting to highlight the existing raw materials as an exhibitor showcase. A green velvet sofa, two vintage chairs and a bookshelf that leans against the bedroom wall bound the living room. Save this picture!© Adrien WilliamsOn the ground, a radiant hot water heating system was installed under a concrete slab which was covered by a light gray epoxy and polyurethane matt finish to replicate the natural color of concrete. The primary and secondary bedrooms, as well as the bathroom, are glossy white epoxy to distinguish the private area of the common space. The steel beam, flameproof, delimits the passage area. In the corridor leading to the bathroom, a light-emitting diode was installed in the recessed ceiling for a more intimate setting, which features the original hemlock wall. Save this picture!© Adrien WilliamsTone on tone, glossy black kitchen cabinets and electrical appliances are blended. The cooktop with integrated sub-hood, allows maximum exposure of brick wall, the backsplash, lit by a light-emitting diode recessed in counter. The dining table becomes the visual continuity of the kitchen island. In the bathroom, custom-made stainless steel countertop and bath rectilinear shapes are stacked on each other, forming a sculptural composition. On the floor, a white epoxy and in the shower a dark grey epoxy were applied. The contrast between these two colors form a psychological boundary of two areas: one is clear and bright, the other, darker, creating a private area for the shower and toilet. The window allows natural light in the room while preserving the intimacy of the space, with a frosted film. Save this picture!Floor PlanProject gallerySee allShow lessDanish National Maritime Museum / BIG by George MessaritakisArchitecture NewsSingle-Family House / idASelected Projects Share Photographs “COPY” Save this picture!© Adrien Williams+ 24 Share Espace St-Denis / Anne Sophie Goneau Espace St-Denis / Anne Sophie GoneauSave this projectSaveEspace St-Denis / Anne Sophie Goneau CopyHouses•Montreal, Canada Canadalast_img read more